Inovacije i digitalizacija u fokusu "Ddays"

M. V.
Inovacije i digitalizacija u fokusu "Ddays"

BANjALUKA - Tema druge regionalne digitalna konferencije "Ddays" pod nazivom Digitalizacija zemalja JIE - "One way ticket" koja će se održati 16. i 17. juna u hotelu "Mediteran" u Bečićima, biće digitalizacija i inovacije u svim sferama poslovanja javnog i privatnog sektora.

U fokusu konferencije biće povećanje produktivnosti kompanija uvođenjem inovacija, finansijski i tehnički oblici podrške procesima digitalizacije, "fin tech" - unapređenje platformi za bezgotovinsko plaćanje, sigurnost i edukacija potrošača u sferi online plaćanja, digitalizacija javne uprave, preduzetnička infrastruktura za inovacione kompanije, "block chain" i "cyber security" i druge teme.

Panelisti, predavači i moderatori su predstavnici relevantnih asocijacija, javnih i privatnih kompanija, finansijskih i javnih institucija, međunarodnih organizacija i akademske zajednice.

Konferencija je namijenjena top i srednjem nivou menadžmenta javnih i privatnih preduzeća, javne uprave, opština i gradova, međunarodnih i nevladinih organizacija, finansijskih institucija, obrazovnih institucija, IT kompanija, inovativnih kompanija, medija i drugih.

Na konferenciju će biti pozvani učesnici iz BiH i cijelog regiona JIE.

Obezbijeđen je dolazak više od 40 vrhunskih predavača među kojima su viši potpredsjednik "Deutche Telekoma" Borislav Tadić, nekadašnji savjetnik za strateške poslovne modele  "McKinseya", a sada šef u "Infobipu" Ivan Ostojić, Džošua Bel, viši IT konsultant za sigurnost u kompaniji "Teledžiom" iz Berlina lidera u IT konsalting uslugama, Davorin Miljić glavni IT konsultant, jedan od najzaslužnijih ljudi za uspješnu digitalizaciju Univerziteta u Gracu.

Organizatori najavljuju da "Ddays" nije konferencija gdje će se pričati o tehničkim pojedinostima pojedinih softvera i tehnologija, već o konkretnim problemima u svakodnevnom poslovanju i rješenjima koje digitalizacija poslovanja omogućava. 

Sve to čućemo od učesnika konferencije koji su direktno uključeni u razne sfere digitalizacije u javnom i privatnom sektoru i mogu govoriti iz ličnog iskustva o problemima i benefitima koje donosi digitalizacija. Novi pogledi, znanja i kontakti ostvareni na konferenciji sigurno će doprinijeti širenju uvida šta se može uraditi već danas u BiH i koje organizacije i kompanije nam finansijski i tehnički mogu u tome pomoći, ali i kako se na našim prostorima mogu praviti projekti na najvišem tehnološko-naučnom nivou. 

Više o temama i predavačima možete saznati na sajtu konferencije www.digitalnakonferencija.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana