In memoriam Draganu Šuputu - Omaž prijatelju

Slobodan Pešević
In memoriam Draganu Šuputu - Omaž prijatelju

Oprostio sam se, kao i brojni sugrađani, prošle sedmice od Dragana Šuputa.

Gaga ili Šule, kako sam ga oslovljavao ili ga zvali prijatelji, napustio nas je nakon borbe sa teškim protivnikom. Bolest je bila jača od njegove želje za životom i uživanja u odrastanju petoro unuka na koje je s pravom bio ponosan. Zvao ih je “ciketani”. Odmilja, ma šta to značilo.

Ko je Dragan Šuput?

Rođen je 1946. god. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Odžacima (Vojvodina), a Elektrotehnički fakultet u Banjaluci. Radio je skoro cijeli radni vijek u “Čajavcu”, a najveći doprinos dao je u kolektivu “Primopredajnici i sistemi”. Nakon toga do odlaska u penziju radio je u Agenciji za razvoj preduzeća EDA.

Ovo je siže bogate radno-životne biografije čovjeka koji je širio pozitivne vibracije oko sebe i svojih brojnih prijatelja. Imao sam tu privilegiju da ga poznajem i da se (decenijama) družimo. I radujemo krupnim i sitnim životnim događajima. A i sarađivali smo: Dragan kao fotoreporter (radio za list EHO), a ja kao dopisnik “Večernjaka”. Ilustracija uz ovaj omaž uslikana je prije pet decenija na Borčevom stadionu.

Gaga je podjednako volio rodne Odžake, gdje su mu živjeli otac Nikola i majka Olga, i Banjaluku, gdje je upoznao svoju životnu saputnicu. Svjetlana mu je rodila dva sina, Marka i Srđana. Bili su to sjajni dječaci i momci, ali ih je zadesila teška tragedija. Šuputi su izgubili Marka koji je u najljepšoj životnoj dobi izgubio tu bitku.

Dragan je, povjerio mi se, svako jutro posjećivao Markov grob i tako nalazio utjehu svojoj ranjenoj duši.

Toj duši kao melem su dolazili njegovi unuci. Tri dječaka i dvije djevojčice. Prije pola godine s ponosom mi je ispričao da je unuk Miloš (Miki odmilja) kao košarkaški talenat otišao na Tenerife (Španija). Miki je već počeo postizati rezultate, a ako “napravi” karijeru, u jedno sam siguran: posvetiće je omiljenom djedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana