I sutra vruće, ima li traga osvježenju?

Srna
I sutra vruće, ima li traga osvježenju?

SARAJEVO - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH i sutra će preovladavati vruće vrijeme, uz malu do umjerenu oblačnost, koja će u pojedinim krajevima prouzrokovati povremenu kišu.

U prvom dijelu dana biće sunčano, nakon čega će doći do postepenog razvoja oblaka od jugozapada ka istoku koji će donijeti povremenu kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Pljuskovi će se do večeri širiti ka sjeveru, a ponegdje su moguće i lokalne nepogode uz jače pljuskove, pojačan vjetar i lokalnu pojavu grada.

Duvaće slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova.

Jutarnja temperatura vazduha biće od od 16 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 34 do 39, u višim predjelima od 30 stepeni Celzijusovih.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica 19, Han Pijesak 24, Sokolac 27, Čemerno 29, Gacko i Neum 33, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Ribnik, Srebrenica i Livno 35, Srbac, Foča, Šipovo i Sanski Most 36, Bileća, Prijedor, Rudo, Bihać, Bugojno, Drvar, Gradačac, Sarajevo i Tuzla 37, Zvornik, Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Široki Brijeg i Zvornik 38, Zenica 39, Višegrad 40, dok su u Mostaru izmjerena 42 stepena Celzijusova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana