I sutra toplo i nestabilno

Srna
I sutra toplo i nestabilno

SARAJEVO - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH i sutra se očekuje toplo i nestabilno vrijeme uz dnevnu temperaturu vazduha do 33 stepena Celzijusova.

Ujutru i prije podne biće pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje sa sjeverozapada koje će sredinom dana donijeti kišu i pljuskove sa grmljavinom, prvo na sjeverozapadu i zapadu, a zatim će se širiti ka sjeveru i istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Intenzivnije padavine očekuju se u centralnim predjelima, gdje će ponegdje biti i uslova za lokalne nepogode, dok će na jugu Hercegovine ostati pretežno sunčano.

Padavine će tokom večeri u većini predjela postepeno prestati.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 15 do 20, u višim predjelima od 11 stepeni, dnevna od 25 do 33, a u višim krajevima od 21 stepen Celzijusov.

Duvaće slab vjetar, sjevernog smjera, a u Hercegovini južnog.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas je bilo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperatura u 14.00 časova: Bjelašnica 14, Han Pijesak 20, Kalinovik, Mrakovica i Čemerno 22, Sokolac 23, Kneževo 24, Gacko 25, Mrkonjić Grad i Srebrenica 26, Bihać, Drvar i Livno 27, Rudo, Srbac, Foča, Zvornik, Ribnik i Sarajevo 28, Višegrad, Doboj, Trebinje, Banjaluka, Šipovo, Bijeljina, Bileća, Bugojno, Gradačac i Tuzla 29, Novi Grad, Prijedor, Sanski Most, Široki Brijeg i Zenica 30, Neum i Stolac 32, dok su u Mostaru izmjerena 33 stepena Celzijusova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana