I đaci iz prijedorske OŠ "Branko Ćopić" s Jahorine došli sa stomačnim tegobama

Milijana Latinović
I đaci iz prijedorske OŠ "Branko Ćopić" s Jahorine došli sa stomačnim tegobama

JAHORINA, PRIJEDOR – Iako su u hotelu "Nebojša" na Jahorini kazali da nikada ranije nije bilo ništa sporno tokom boravka djece u školi u prirodi u tom ugostiteljskom objektu, sa stomačnim tegobama prije nekoliko dana kući su se vratili i osnovci iz prijedorske OŠ "Branko Ćopić".

Direktorica te škole Sanja Munjiza rekla je za "Glas Srpske" da je grupa od 85 učenika u školi u prirodi u hotelu "Neboša" boravila od 2. do 5. maja.

- Dok su bili na Jahorini 22 djece imalo je simptome, po povratku kući taj broj je porastao na 43, dvoje je završilo na infuziji. Poslala sam hotelu "Nebojša" upit i od njih dobila odgovor da garantuju za higijenu i isključuju svaku drugu mogućnost. Oni traže od nas da im dostavimo šta je utvrđeno tokom liječenja djece - rekla je Munjiza.

Naglasila je da su djeca dobro, i da su danas bili na nastavi svi osim dvoje učenika koji su proteklih dana u prijedorskoj bolnici primali infuziju.

- Njihovi roditelji su rekli da su djeca bolje, došla su kući, ali da im treba još dan, ili dva da se oporave – dodala je Munjiza.

Inspektori su danas u ovom hotelu uzeli uzorke, nakon što se sinoć zbog stomačnih tegoba kući ranije vratio 91 učenik petog razreda OŠ "Petar Kočić" iz Prijedora. 


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana