Hurtić zatražio da se migranti ranjivih kategorija usmjeravaju u Salakovac

Srna
Hurtić zatražio da se migranti ranjivih kategorija usmjeravaju u Salakovac

SARAJEVO - Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić danas je tokom sastanka sa predstavnicom UNHCR-a u BiH Lusi Ganje zatražio da migrante, posebno ranjive kategorije, poput žena, žena sa djecom i drugih, usmjeravaju u Izbjegličko-prihvatni centar Salakovac, kod Mostara, u kojem su najbolji uslovi za njihov boravak.

Hurtić i Ganje razgovarali su o različitim temama koje se odnose na migrante i izbjeglice, kao i posljednjim dešavanjima u BiH u ovoj oblasti, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.

Sagovornici su se saglasili da krajem aprila ili početkom maja, zajedno sa ministrom bezbjednosti u Savjetu ministara Nenadom Nešićem i predstavnicima Međunarodne organizacije za migracije (IOM), iniciraju posjetu migrantskom kampu “Lipa” kod Bihaća, kako bi se razgovaralo o budućim aktivnostima, s fokusom na izgrađenu pritvorsku jedinicu u kampu, koja je izazvala veliku zabrinutost građana i čije je izmještanje već zatraženo.

Na sastanku je razgovarano o zajedničkom obilježavanju 20. juna - Međunarodnog dana izbjeglica, čiji će sadržaj biti utvrđen u narednom periodu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana