Hurtić: Počela isporuka brašna Crvenom krstu

SRNA
Hurtić: Počela isporuka brašna Crvenom krstu

LAKTAŠI- Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Sevlid Hurtić izjavio je da je danas počela isporuka 500 tona pšeničnog brašna Crvenom krstu Srpske, koje je Vlada Republike Srpske obezbijedila povodom novogodišnjih i božićnih praznika.

Hurtić, koji je danas prisustvovao isporuci brašna u Trnu kod Laktaša koje je zaključkom Vlade Republike Srpske dodijeljeno za potrebe Crvenog krsta Srpske, rekao je novinarima da će polovina brašna biti isporučena na ovoj lokaciji, a drugi dio na Palama odakle će biti distrubuisan u narednih 15 dana u sve gradove i opštine u Republici Srpskoj.

On je naveo da će resorno ministarstvo pratiti da li je brašno uručeno socijalno ugroženim porodicama, dodajući da u Crvenom krstu Republike Srpske mora postojati spisak ljudi kojima je brašno dodijeljeno.

Hurtić je rekao da je razgovarao sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem o tome da velika količina pšenice koju Srpska ima u zalihama bude samljevena kako bi se u naredna tri mjeseca pokušalo ponovo intervenisati na tržištu i pomoći socijalno ugroženim i ostalim građanima, posebno u sadašnjoj situaciji kada je cijena brašna dostigla najveći nivo.

On je podsjetio da je Vlada Republike Srpske, povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, u decembru prošle godine obezbijedila pakete osnovnih životnih namirnica za 4.000 socijalno ugrožene porodica čija je podjela počela krajem godine.

Hurtić je rekao da paketi sadrže vreću brašna od 25 kilograma, dvija litra ulja, po dva kilograma šećera i soli, te 10 konzervi.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Snježana Kovač rekla je novinarima da će na lokaciji u Trnu biti uskladišteno više od 200 tona brašna koje će biti podijeljeno socijalno ugroženom stanovništvu posredstvom gradskih i opštinskih organizacija Crvenog krsta.

Ona je navela da će preostali dio brašna biti podijeljen u opštinama sarajevsko-romanijske, zvorničke, bijeljinske regije i na području Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana