Humanitarna šetnja za dovršetak kuće devetočlane porodice Mijić

Srna
Humanitarna šetnja za dovršetak kuće devetočlane porodice Mijić

ZVORNIK - Planinarsko ekološko udruženje (PEU) “Korak” iz Zvornika organizuje u nedjelju, 30. jula, humanitarnu šetnju za prikupljanje sredstava za dovršetak i opremanje kuće devetočlane porodice Mijić iz Zvornika.

Predstavnik ovog udruženja Zoran Smiljanić rekao je da humanitarna šetnja za ovu porodicu kreće sa Gradske plaže u Zvorniku, Bukovičkim putem preko Zelene stijene do Radakovca u dužini od osam kilometara.

Ističući da dužina staze u jednom pravcu iznosi osam kilometara, Smiljanić je rekao da je ućešće u humanitarnoj šetnji - dobrovoljni prilog za ovu porodicu.

- Kutija za dobrovoljni prilog će se nalaziti na Gradskoj plaži odakle kreće humanitarna šetnja i svi zainteresovani moći će da u kutiju ubace određeni iznos za nastavak radova na kući porodice Mijić - rekao je Smiljanić.

On je dodao da će po povratku sa humanitarne šetnje na Gradskoj plaži za sve učesnike biti priređen ručak i organizovano druženje.

Porodica Mijić, otac Cvijan i majka Slađana, imaju sedmoro djece - četiri kćerke dobi od pet, osam, devet i 13 godina i tri sina od šest, 11, i 14 godina.

Sa njima živi i Cvijanov brat Boško, koji je osoba sa posebnim potrebama.

Cvijan kaže da su nekako uspjeli da naprave novu kući, ali da nedostaje novac za dovršetak i opremanje, jer ni on ni supruga nisu zaposleni nego da se snalaze radom na nadnicu, te da preživljavaju baveći se poljoprivredom.

- Volio bih da imamo kravu ili neku poljoprivrednu mašinu da lakše savladavamo ove poteškoće - rekao je Cvijan.

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” pokrenula je akciju za prikupljanje sredstava za porodicu Mijić kako bi se zajedničkim snagama pomoglo da se kuća završi i opremi potrebnim namještajem nakon čega bi ova devetočlana porodica, koja je svijetli primjer borbe za potomstvo i budućnost ove zemlje, mogla da ima odgovarajući smještaj, a djeca normalno odrastanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana