Humanitarna manifestacija “Dani Srpske kuće”: Bezbrižnija budućnost djece zajednički cilj

A.J.R.
Humanitarna manifestacija “Dani Srpske kuće”: Bezbrižnija budućnost djece zajednički cilj

BANjALUKA - Humanitarna manifestacija “Dani Srpske kuće”, koja će biti održana od 31. oktobra do 2. novembra u Dječijem pozorištu RS u Banjaluci, spojiće umjetnost i humanost, ali i povezati sve one koji imaju misiju da djeci osiguraju bolju i bezbrižniju budućnost.

Organizator manifestacije je Fondacija “Srpska kuća” u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture RS i Dječijim pozorištem, a tokom tri dana pozorišne umjetnosti osim domaćina predstave će izvesti i trebinjski Teatar “Male stvari” i Beogradsko dramsko pozorište

U saopštenju Fondacije navodi se da će glumci igrati za krov nad glavom i bolju budućnost višečlanih, socijalno ugroženih porodica u Srpskoj, jer je zarada od prodaje karata namijenjena fondu za izgradnju kuća.

- Program je predviđen za djecu, omladinu i odrasle, jer želimo ponuditi za svakoga ponešto. Publici ćemo podariti tri sjajna komada, a oni nama pomoći da sagradimo i opremimo četiri kuće, koje, za sada, imamo u planu. Dvije su uskoro gotove - rekla je Jelena Trninić Milićević iz Fondacije “Srpska kuća”.

Na repertoaru 31. oktobra je monodrama “Jefimija - Jelena Mrnjavčević”, a predstavu će gledati učenici Gimnazije Banjaluka, dok je drugog dana manifestacije nakon predstava “Ne igraj na Engleze” planiran koktel u prostorijama Doma omladine, na kojem će organizatori prisutnima predstaviti projekte i nove aktivnosti.

Trećeg dana manifestacije priliku da pogledaju lutkarsku predstavu “Junak u tregerima” imaće mališani iz Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka.

- Kada sam dobio upit Fondacije da budemo deo ovog programa rekao sam da ćemo sa zadovoljstvom doprineti tom plemenitom cilju. Beogradsko dramsko pozorište kada god može uključuju se u humanitarne akcije, a ovog puta je to posebno. Fondacija “Srpska kuća” u nama ima još jednog sigurnog partnera i saborca - rekao je reditelj i direktor Beogradskog dramskog pozorišta Jug Radivojević.

Karte za predstavu “Ne igraj na Engleze” prodavaće se po cijeni od 20, 50 i 100 KM, dok će mališani i gimnazijalci karte plaćati pet maraka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana