Humanitarna akcija za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Tojagić

Srna
Foto: Ilustracija

NOVI GRAD - Udruženje građana "Rudice" iz Novog Grada pokrenulo je humanitarnu akciju za prikupljanje sredstava za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Tojagić iz Donjih Rakana.

U trošnoj neuslovnoj kući sada žive Milan Tojagić sa suprugom i trojicom maloljetnih sinova i njegov otac. Milan je zaposlen u privatnom preduzeću u Novom Gradu, ali nema dovoljno novca za izgradnju kuće. Tojagići do nedavno nisu imali ni vodu, a ovaj problem riješen je kad je Udruženje "Rudice" prikupilo novac za priključak. Građevinski inženjer Zoran Mršić iz Novog Grada prvi je podržao akciju izradom idejnog projekta za kuću.

"Ja ću u stručnom dijelu pomoći u izradi projektne dokumentacije, nadzora, svih detalja koji budu potrebni što se tiče specifikacije materijala i nekih drugih detalja koje će biti potrebno uraditi u toku izgradnje. Potrebna su znatna sredstva, ali naš narod human i sve akcije do sada su uspješno završne, pa smatram da će i ova", rekao je Mršić.

Procjena je da bi za izgradnju kuće bilo neophodno 55.000 KM, ali to vjerovatno neće biti konačna cifra s obzirom na to da raste cijena građevinskog materijala. Iz Udruženja građana "Rudice" objasnili su da se Tojagićima može pomoći i donacijom građevinskog materijala. Za ovu humanitarnu akciju formiran je odbor za koordinaciju aktivnosti. Svi koji su u mogućnosti, pomoć mogu da uplate i na broj žiro račun za posebne namjene kod NLB razvojne banke 5620078171152112.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana