Humanitarac Vidić počastvovan odlikovanjem od predsjednika Republike

Srna
Humanitarac Vidić počastvovan odlikovanjem od predsjednika Republike

Humanitarac Branko Vidić iz Modriče istakao je da je veoma počastvovan Medaljom zasluga za narod kojom ga je odlikovao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, jer su prepoznati njegov rad i želja da pomažu Modriču, ali i Srpsku.

Vidić je rekao Srni da je presrećan što je odlikovan i njegov prijatelj Jozef Fuks, predsjednik Fondacije "Sunce Obervalis" iz Švajcarske.

"On je to zaslužio. Svakako da sam srećan što sam i ja odlikovan od našeg predsjednika Republike Milorada Dodika. Drago mi je da su ljudi prepoznali naš rad i da ga cijene i poštuju. Ovo odlikovanje nas još više obavezuje da radimo i pomažemo našu lijepu Modriču i Republiku Srpsku", rekao je Vidić.

On je napomenuo da je Fondacije "Obervalis" omogućila izgradnju Dnevnog centra za lica sa posebnim potrebama, zatvoreni bazen u Modriči, donirala 150.000 franaka za rekonstrukciju škole u Mjesnoj zajednici Vranjak i dodatnih 32.000 KM za izgradnju fiskulturne sale.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je povodom Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske, pojedince za priznati javni rad, zasluge i dostignuća u oblasti politike, društva, humanog rada, kao i posthumno 13 doktora i 50 boraca.

Za zasluge u oblasti humanitarnog i duhovnog rada, kojim se doprinosi očuvanju kulture i tradicije srpskog naroda u zemlji i rasijanju, Medaljom zasluga za narod odlikovani su humanitarac Branko Vidić iz Modriče i Jozef Fuks, predsjednik Fondacije "Sunce Obervalis" iz Švajcarske, kao i osnivač Humanitarne organizacije "Srcem za Modriču" Švajcarska Dragan Sjeničić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana