Hrvatska policija kaznila tri vozača autobusa iz BiH: Jedan nije odmarao, dvojica prikrila podatke na tahografu

Anadolija
Hrvatska policija kaznila tri vozača autobusa iz BiH: Jedan nije odmarao, dvojica prikrila podatke na tahografu

ZAGREB – Tokom pet dana pojačane kontrole na hrvatskim graničnim prelazima utvrđeni su i sankcionisani prekršaji kod ukupno 19 autobuskih prevoznika iz 12 država, od čega su tri iz BiH.

Mobilna jedinica saobraćajne policije Direkcije hrvatske policije u saradnji s inspektorima Ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture Hrvatske od 10. do 15. avgusta sprovela je na pojačani nadzor autobusa, odnosno vozača autobusa na graničnim prijelazima Bregana, Macelj i Goričan.

Kod jednog prevoznika iz BiH nadzorom je utvrđeno da vozač nije propisno koristio dnevni odmor, te da je prekoračio vrijeme vožnje. Vozaču je naplaćeno pet novčanih kazni u iznosima po 500 kuna (oko 130 KM)

Kd dva prevoznika iz BiH utvrđeno je prikrivanje podataka na tahografu i kartici vozača. Vozaču i pravnoj osobi naplaćena je novčana kazna sa troškovima u iznosu od po 11.400 kuna (oko 3.000 KM).

U ovom razdoblju utvrđeni su i sankcionisani prekršaji kod po tri prevoznika iz Češke i samoproglašenog Kosova, dva iz Mađarske te po jednog iz Gruzije, Slovenije, Hrvatske, Poljske, Makedonije, Albanije, Belgije i Njemačke.

Naplaćeno je više od 130.000 kuna (oko 34.000 KM)  novčanih kazni.

Kod nekoliko prevoznika iz Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Poljske, Češke, Albanije, Belgije, Njemačke i samoproglašenog Kosova utvrđeno je da vozači nisu koristili dnevni i sedminični odmor, ali i manipulacije tahografskim uređajem na različite načine.

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske navedeno je kako će policija nastaviti pojačano nadzirati vozače autobusa koji su u tranzitu kroz Hrvatsku te i na taj način preventivno uticati na bezbhednost sobraćaja na putevima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana