Hitan transport pacijenta iz Trebinja u UKC

SRNA
Hitan transport pacijenta iz Trebinja u UKC

BANjALUKA - Helikopterski servis Republike Srpske izvršio je hitan vazdušni medicinski transport pacijenta B.B. /61/ iz Opšte bolnice Trebinje u Univerzitetski klinički centar /UKC/ Republike Srpske zbog akutnog infarkta miokarda, rekao je Srni direktor ovog servisa Boban Kusturić.

Kusturić je napomenuo da je infarkt miokarda ozbiljno stanje koje zahtijeva hitnu medicinsku intervenciju, a svaki minut je od suštinske važnosti.

"Upravo u ovakvim trenutcima transport helikopterom omogućava brže i sigurnije prebacivanje pacijenata do specijalizovanih zdravstvenih ustanova, čime se povećavaju šanse za preživljavanje i oporavak", rekao je Kusturić.

U ovom slučaju, dodao je, pacijent B.B. hitno je prevezen helikopterom da bi mu se obezbedila adekvatna medicinska pomoć I nastavilo njegovo dalje liječenje na Klinici za kardiologiju UKC-a Republike Srpske.

Ovaj transport predstavlja 58. vazdušni medicinski transport realizovan u tekućoj godini.

Vazdušni medicinski transport igra ključnu ulogu u očuvanju života i zdravlja pacijenata u urgentnim situacijama.

Osim brzine, ovaj oblik transporta omogućava pristup stručnjacima i resursima koji možda nisu dostupni u lokalnim bolnicama. Takođe, doprinosi boljoj povezanosti između zdravstvenih ustanova, što je od vitalnog značaja za efikasno upravljanje hitnim slučajevima.

Helikopterski servis Republike Srpske nastavlja da bude stub podrške u hitnim medicinskim situacijama.

Transport pacijenta B.B. iz Trebinje u UKC još je jedan primjer predanosti i profesionalizma ovog servisa.

Svaki uspješan transport donosi nadu i priliku za oporavak, a timovi koji stoje iza ovog servisa zaslužuju sve pohvale za svoj rad i posvećenost, navode iz Helikoterskog servisa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana