Hidroelektrana Višegrad očistila sav plutajući otpad na Drini

Srna
Hidroelektrana Višegrad očistila sav plutajući otpad na Drini

VIŠEGRAD - Direktor preduzeća “Hidroelektrane na Drini” Nedeljko Perišić rekao je danas da je ovo preduzeće očistilo oko 16.000 kubika plutajućeg otpada koji je u toku godine dospio na lančanicu nedaleko od same hidroelektrane.

 “Izgradili smo novu lančanicu čime smo spriječili dolazak novog smeća na profil brane hidroelektrane. Radnici hidroelektrane su očistili smeće, a izuzetnu zahvalnost dugujemo Elektroprivredi Srbije koja je sa dva ugovora znatno pomogla u rješavanju plutajućeg otpada”, rekao je Perišić.

On je istakao da su ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić upoznali zemlje okruženja iz kojih najvećim dijelom dolazi plutajući otpad.

“Pokrenute su određene aktivnosti kako bi se divlje deponije u gornjem toku rijeke Drine i njenih pritoka što prije riješile”, naveo je Perišić.

Prema njegovim riječima, Hidroelektrana Višegrad je isplatila više od 5,5 miliona KM koncesione naknade za četiri opštine u Republici Srpskoj i gradu Goraždu.

“Na bazi dobrog poslovanja Hidroelektrana Višegrad je uplatila sredstva za koncesionu naknadu, a ta sredstva su predviđena za infrastrukturne i projekte zapošljavanja u ovim opštinama”, napomenuo je Perišić. /kraj/jb/fotoEnter

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana