Hakerski napad stvorio gužve u zdravstvenim ustanovama

GS
Foto: D. Pozderović

TREBINjE, PRIJEDOR - Pad Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema (IZIS) stvorio je gužve u mnogim domovima zdravlja širom Republike Srpske što otežava i usporava rad zdravstvenim radnicima.

Gužve su povećane i u Domu zdravlja Trebinje jer je, kako je rekao Radovan Todorović, pomoćnik direktora ove zdravstvene ustanove, rad usporen.

"Sve se radi ručno. I recepti, u uputnice, i doznake za bolovanja... Gužve jesu malo veće, ali najbitnije je da će svako biti primljen za uslugu koja mu je neophodna, za recepte, nalaze i sve ostalo", rekao je Todorović za Nezavisne.

Nemogućnost pristupa elektronskom zdravstvenom kartonu pacijenata u velikoj mjeri otežava i usporava rad ambulanti i službi Doma zdravlja Prijdor, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

"Dom zdravlja Prijedor će svim pacijentima osigurati neophodne zdravstvene usluge, a svoj rad će prilagoditi novonastaloj situaciji i postupati u skladu sa instrukcijama Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske", istakli su oni.

Iz prijedorskog Doma zdravlja zamolili su pacijente za razumijevanje i strpljenje zbog mogućih dužih zadržavanja i čekanja zdravstvenu usluga.

"Istovremeno, molimo pacijente da prije dolaska u Dom zdravlja Prijedor prethodno telefonskim putem kontaktiraju timove porodične medicine, gdje će dobiti sve neophodne informacije i na taj način zakazati ljekarske preglede i konsultacije, kao i ostvariti pravo na neophodne recepte za lijekove, uputnice i druge usluge", objavili su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana