Gužva na graničnim prelazima prema Hrvatskoj

Srna
Gužva na graničnim prelazima prema Hrvatskoj

BANjALUKA - U Republici Srpskoj i FBiH saobraćaj se odvija nesmetano, učestali su odroni na putevima kroz usjeke, a na graničnim prelazima prema Hrvatskoj pojačana je frekvencija vozila na izlasku iz BiH, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Riječ je o graničnim prelazima Gradiška, Donja Gradina, Novi Grad, Kostajnica, Kozarska Dubica, Brod, Velika Kladuša, Izačić, Svilaj i Orašje, dok na ostalim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Povremene obustave saobraćaja biće na snazi danas od 17 do dva časa na regionalnom putu Prnjavor-Doboj, u Ulici Bože Tatarevića zbog održavanja manifestacije "Tradicionalnog prnjavorskog vašara", kao i sutra od 15 do dva časa i u utorak, 20. avgusta, od 17 do dva časa.

Zbog obilježavanja slave opštine Rogatica danas i sutra od 17 do 22 časa doći će do obustave saobraćaja za sva vozila, osim hitnih službi, na dijelu magistralnog puta Podromanija-Sastavci, na dijelu Ulice srpske sloge od Doma za stara lica "Sunce" do Razvojne banke, a za to vrijeme saobraćaj će biti preusmjeren okolnim ulicama u gradu.

Izmijenjen je režim saobraćaja na putevima Vršani-Bijeljina i Donja Bukovica - Vršani, Brodar-Višegrad u tunelima "Cera tri" i "Strogonik", Međeđa-Brodar u tunelu "Kotva dva", Dobro Polje - Miljevina u tunelu "Sijeračke stijene", u tunelu Trgovišta na dionici Brodar - granica Republike Srpske i Srbije.

Zbog radova na kolovozu režim saobraćaja izmijenjen je i na magistralnim dionicama Han Pijesak dva - Sokolac, Brod na Drini (Foča)- Hum (Šćepan Polje), kao i na pravcu Rudanka-Doboj radi uključivanja i isključivanja sa terena mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka, uključujući most do tunela "Putnikovo brdo dva".

Režim saobraćaja izmijenjen i na magistralnom putu Gradiška - Nova Topola - Klašnice zbog radova, kao i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan - Nova Topola, te na spoju magistralnih puteva Gradiška - Nova Topola i Čatrnja-Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Izmjena režima odvijanja saobraćaja na snazi je i na regionalnom putu Teslić tri - entitetska granica (Podjezera) zbog rekonstrukcije vodovodnog cjevovoda.

Jednom kolovoznom trakom saobraćaj se zbog radova odvija na magistralnom putu Gacko-Tjentište, u mjestu Sastavci, na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina, na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača zbog oštećenja mosta, te na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka zbog aktiviranih klizišta.

Saobraćaj je usporen na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, te na regionalnom putu Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog radova.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih radova na snazi su na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina, u kanjonu rijeke Bistrice, od sedam do 16 časova, te na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča u mjestu Kostajnica, grad Doboj.

U FBiH zbog minerskih radova od osam do 16 časova na snazi su povremene petnaestominutne obustave saobraćaja na ulazu u Bosansku Krupu iz pravca Bihaća.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Olovo-Semizovac, Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje i Foča-Ustikolina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana