Gudeljić: Obezbijeđeni dokumenti za građane u naredne četiri godine

Srna
Foto: Agencije

SARAJEVO - Ministar civilnih poslova u Savjetu ministara Ankica Gudeljević potvrdila je na današnjoj sjednici Doma naroda da su obezbijeđeni putni dokumenti za građane BiH u naredne četiri godine.

"Agencija za identifikacijske dokumente /IDEEA/ obavijestila je da je 22. marta ove godine u Banjaluci potpisan okvirni sporazum o kupoprodaji obrazaca pasoša između ove agencije i kompanije Milbauer do roka važenja marta 2026. godine", izjavila je Gudeljevićeva.

Ona je, odgovarajući na pitanje delegata Kluba srpskog naoroda Dušanke Majkić da li građani mogu očekivati problem nestašice obrazaca pasoša, ličnih karti i saobraćajnih dokumenta, istakla da je potpisivanjem tog sporazuma obezbijeđeni putni dokumenti za građane BiH u naredne četiri godine.

"IDDEEA je dostavila informaciju da zaključeni ugovor o isporuci i uspostavljanje sistema za personalizaciju elektronskih ličnih karti i održavanje sistema na period od 10 godina ističe krajem ove godine te da će ova agencija do kraja ove godine provesti aktivnosti za nabavku obrazaca ličnih karti i vozačkih dozvola", navela je Gudeljevićeva.

Tokom delegatskih pitanja Denis Bećirović je zatražio odgovor šta je učinjeno do sada da BiH postane punopravni član NATO-a a delegati Lidija Bradara kada će biti donesen globalni fiskalni okvir 2022 do 2024. godinu. Delegatima Bećiroviću i Bradari odgovori će biti dostavljeni u pisanoj formi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana