Grom udario u prozor pod kojim je spavala beba, čudom izbjegnuta tragedija

GS
Grom udario u prozor pod kojim je spavala beba, čudom izbjegnuta tragedija

TRAVNIK- Tokom prethodnih dana je snažno nevrijeme zahvatilo dijelove BiH, između ostalog i Travnik, gdje je srećom izbjegnuta velika tragedija. Uništeni su krovovi nekoliko kuća, a grom je udario u prozor ispod kojeg je spavala sedmomjesečna beba.

Udruženje Biljanska dolina izvijestilo je o olujnom nevremenu na području Travnika, a objavili su i videosnimke uništenih objekata usljed nevremena.

Takođe, objavili su i kratku video reportažu iz kuće, koja je zahvaćena olujom, i u kojoj je pukom srećom beba preživjela udar groma. Naime, grom je udario u prozor i razvalio ga, a krhotine su pale na bebu.

-U Biljanskoj dolini, selu Višnjevo, zaseoku Potok, tačnije u Memića mahali izbjegnuta je tragedija. Kuću Vahida Memić u kojoj je u krevetiću pored prozora spavao mali Irhad (sedam mjeseci) udario je grom, tačno u prozor. Mali Irhan na svu sreću nije povrijeđen iako je doslovno zasut staklom, iverjem i malterom -navedeno je iz Bijeljinske doline.

Snažno olujno nevrijeme praćeno udarima groma zahvatilo je ovo područje, te je tom prilikom uništilo ili jako oštetilo krovove na 10 kuća.

Načelnik Opštine Travnik Kenan Dautović je u pogođeno područje uputio timove civilne zaštite, dok MZ Višnjevo na čelu sa predsjednikom Kadir Osmanović sa mještanima provodi mjere uklanjanja ruševina i zaštite objekata od daljeg oštećenja i uništenja, piše Kliks.

U ovom selu su imali problema i sa nestankom električne energije nakon oluje, a „Elektrodistribucija“ Travnik je rekla kako intenzivno radi na rješavanju kvarova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana