Gradska trka u Zvorniku: Promocija mladosti, sporta i zdravlja

Srna
Foto: Srna

ZVORNIK- U zvorničkog glavnoj ulici "Sveti Sava" danas je, povodom 21. maja – Dana grada, održana gradska trka na kojoj je učestvovalo više od hiljadu mladih, od predškolske djece do srednjoškolaca.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović otvorio je ovu trku i naglasio da djeca trče u slavu rođendana svog grada, što je i prilika da mladi sugrađani zavole sport, da se bave sportom i da to bude njihovo opredjeljenje.

Stevanović je rekao da Zvornik ima odlične lokacije za ovu vrstu sporta, što sugrađani treba da iskoriste.

On je zahvalio mladima koji učestvuju na proslavi rođendana grada i izrazio očekivanja da će ova ulična trka, koja se održava već šest godina, prerasti u atletsku manifestaciju šireg značaja.

Sekretar Atletskog kluba "Zvornik" Slavica Mandić rekla je da je ova gradska trka jedna od najmasovnijih manifestacija u ovom gradu koja pruža mogućnost svima, bez obzira na uzrast, i sportistima da pokažu svoje kvalitete.

"Ovakva manifestacija je pravi festival sporta i mladih. Drago nam je da ponovo u glavnoj gradskoj ulici vidimo mladost koja kroz sport promoviše zdrav život, sebe i naš grad", rekla je Mandićeva.

Ona je dodala da je Atletski klub "Zvornik" organizator trke, koja nije održana prethodne dvije godine zbog pandemije virusa korona i istakla da je cilj Gradske trke promocija mladosti, sporta i zdravlja.

Učenicima svih zvorničkih škola koji su željeli da trče, predškolcima iz vrtića "Naša radost" i "Neven", ove godine su se pridružili i učenici škole iz Osmaka, kao i atletičari iz Vlasenice, Prnjavora i Bijeljine.

Prema programu obilježavanja Dana grada, sutra će u Domu omladine biti održana Svečana akademija, a prethodno će biti položeni vijenci na spomenik za 1.080 poginulih boraca u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Istog dana, Srednjoškolski centar "Petar Kočić" predstaviće Monografiju povodom 100 godina srednjeg obrazovanja u Zvorniku.

U subotu, 21. maja, u Domu omladine biće prikazano nekoliko filmova, te koncert na harmonici, dok će obilježavanje Dana grada 2022. godine biti završeno u nedjelju, 22. maja, tradicionalnim koncertom "Zgitar fest".

Naziv Zvornik prvi put se pominje u spisima Dubrovačkog arhiva 21. maja 1410. godine, pa je taj datum Zvornik uzeo za obilježavanje Dana grada. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana