Gradiški policajci darovali krv

M. V.
Gradiški policajci darovali krv

GRADIŠKA - U Gradišci je dvadeset šest pripadnika Policijske uprave iz ovog grada prijavilo da dobrovoljno da krv u okviru dvodnevne akcije koju Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovodi u saradnji sa zavodom za transfuzijsku medicinu.

U Službi za transfuziju krvim u Gradišci krv je danas 44. put dao policajac Oliver Borković, dok je njegov mlađi kolega Vaso Nežić krv dao 14. puta.

Oni su istakli da ovim slijede dobar primjer svojih očeva, koji su takođe višestruki dobrovoljni davaoci, te da se uvijek rado odazovu da zajedno sa kolegama učestvuju u ovakvim humanim akcijama.

Načelnik Odjeljenja policije Policijske uprave Gradiška Dejan Trifković rekao je da i na ovakav način policajci pokazuju svoju humanost i humanost policijske profesije.

Trifković je dodao da se nada da će doze krvi koju daju policajci biti dovoljne da se popune zalihe u Bolnici Gradiška, te pozvao građane da slijede primjer policajaca i drugih davaoca i daruju dragocjenu tečnost onima kojima je to potrebno.

Načelnik Službe transfuzije u Gradišci Tatjana Milešević Babić istakla je da su zalihe krvi za sada zadovoljavajuće, ali da je poznato da u ljetnim mjesecima ima manje davaoca zbog godišnjih odmora i ljetnih vrućina.

Ona je dodala da Policijska uprava Gradiška organizuje više akcija godišnje, te da dosta policajaca redovno daje krvi mimo organizovanih akcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana