Gradiška: Uručene zahvalnice, Jugović više od 100 puta dao krv

Srna
Foto: Srna

GRADIŠKA - Gradska organizacija Crvenog krsta uručila je danas zahvalnice za više od 20 volontera koji su ove godine učestvovali u njihovim humanitarnim aktivnostima, a pedesetčetvorogodišnji Predrag Jugović je dobio plaketu i pehar za više od 100 davanja krvi.

Jugović je krv prvi put dao tokom služenja vojnog roka u Nišu 1986. godine i do sada je sabrao 104 davanja. Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Borko Dević rekao je da su zahvalnice uručene povodom 5. decembra – na Međunarodni dan volontera.

"Volonteri su Crvenom krstu uvijek ispomoć prilikom obavljanja redovnih humanitarnih aktivnosti, a ove godine bili su angažovani u procesu vakcinacije protiv virusa korona te tokom kampanja povodom obilježavanja značajnih datuma", istakao je Dević.

Skupu u prostorijama Crvenog krsta prisustvovalo je i devet višestrukih dobrovoljnih davalaca krvi, kojima su uručene plakete i pehari za više od 50, 75 i 100 davanja. Crveni krst Republike Srpske dodijelio je ove godine plakete za 13 višestrukih davalaca iz Gradiške, kojima zbog epidemiološke situacije one nisu mogle biti uručene ranije povodom 14. juna – Međunarodnog dana dobrovoljnih davalaca krvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana