Gradiška: U toku radovi pet ulica i pješačkih staza

Milan Vujić
Gradiška: U toku radovi pet ulica i pješačkih staza

GRADIŠKA - U gradskoj mjesnoj zajednici Tekija u Gradišcu su u toku u radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju pet ulica i pješačkih staza, te izgradnji i rekonstrukciji kanalizacije.Radove finansiraju Grad Gradiška i Ministarstvo za raseljena lica i izbjeglice Federacije BiH u okviru projekta „Izgradnja i sanacija infrastrukturnih i drugih projekata od značaja za širu društvenu zajednicu u mjestima povratka na prostoru Bosne i Hercegovine“.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić danas je obišao radova, te istakao da je vrijednost investicije oko milion i po KM, od kojih je milion izdvojen iz gradskog budžeta dok 500.000 KM je doniralo federalno ministarstvo, s obzirom da u ovom gradskom naselju živi dosta povratnika bošnjačke nacionalnosti.

Gradonačelnik Adžić je istakao da je riječ o užem centru grada gdje je postojao problem dotrajale infrastrukture, te da će mještani sada imati mnogo bolje uslove.

-U prethodnih osam godine pokazali smo da Gradišku možemo graditi kao moderan grad, da smo spremni da rješavamo sve probleme građana i želimo da nastavimo sa izgradnjom infrastrukture i razvojem svih mjesnih zajednica – istakao je Adžić koji je naglasio da Gradska uprava ima dobru saradnju sa građanima i predstavnicima mjesnih zajednica, što potvrđuju brojni realizovani projekti proteklih godina.

Mještanin Tekije Kasim Gragić i predsjednik Savjeta MZ Đuro Subašić zahvalili su gradskim vlastima i federalnom ministarstvu, navodeći da su dugo čekali na ovaj projekat i da će njegovom realizacijom Tekija sada biti uređeno gradsko naselje.

-Zadovoljni smo, jer decenijama čekamo izgradnju kanalizacione mreže. U našoj ulici živi nekoliko stotina stanovnika, a njihov broj se stalno povećava – istakao je Kasim Grgić.

U okviru pomenutog projekta asfaltirana je Ulice Osmana Hadžijusufovića  u naselju Obradovac, te pristupne saobraćajnice prema groblju i parking kod džamije u Čatrnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana