Gradiška Eko toplana spremno ušla u grejnu sezonu

Milan Vujić
Foto: G.S.

GRADIŠKA – U Gradišci je isporuka toplotne energije u punom kapacitetu za korisnike grijanja gradiške Eko toplane.

Prema riječima rukovodioca Eko toplane Gradiška, Slavka Španjića, u grejnoj sezoni koja je počela 15. oktobra građane Gradiške očekuje stabilno i sigurno grijanje u svojim domovima.

Španjić je podsjetio da Eko toplana isporučuje grijanje za ukupno 1 230 korisnika, 1011 fizičkih lica i 219 pravnih subjekata.

- Pripreme su tekle u skladu sa redovnom procedurom. Tokom ljeta imali smo remont svih kapaciteta tako da smo spremno dočekali zvanični početak sezone - rekao je Španjić.

On je naglasio da su nabavljene dovoljne količine drvne mase za grijanje tokom oktobra i novembra koje će dopunjavati u narednom periodu.

- Od 2014. godine dorađeni su kotlovi na biomasu. Takav način grijanja je ekonomski opravdan, ali i ekološki prihvatljiviji - istakao je Španjić.

On je podsjetio da sistem daljinskog grijanja podrazumijeva proizvodni dio, distributivni dio do objekata i sekundarni od podstanica do krajnjih korisnika i da sve komponente moraju da funkcionišu kako bi korisnik imao ispravno grijanje.

Cijena grijanja Eko toplane u Gradišci nije mijenjana u odnosu na prošlu sezonu i iznosi 1.82 KM po metru kvadratnom, odnosno 179 KM po utrošenom megavat času za pravna lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana