Grad na Vrbasu ugostiće 300 mladih šahista

M.L.R
Foto: Arhiva

BANjALUKA - Mladi šahisti iz Srpske, FBiH i regiona i ove godine odmjeriće snage na najmasovnijem šahovskom turniru koji će posljednji avgustovski vikend u grad na Vrbasu privući oko 300 djece.

Šahisti iz Banjaluke, Prijedora, Teslića, Doboja, Obudovca, Dervente, Bijeljine, Pala, Foče, Nevesinja, Sarajeva, Jajca, Brčkog, Beograda, Pančeva, Podgorice, Zagreba, Vukovara, Križevaca i Novih Banovaca pokazaće šahovske vještine na 4. Međunarodnom šahovskom festivalu „Trofej Banjaluke 2024.”.

Turnir organizuje šahovski klub „Gambit” 24. i 25. avgusta u kristalnoj sali hotela „Bosna”, a planirano je ekipno i pojedinačno takmičenje u ukupno devet odvojenih turnira.  Ovaj najprestižniji šahovski turnir na Balkanu namijenjen je djeci uzrasta do 18 godina. 

- Osnovni cilj je da u dva takmičarska dana ugostimo oko 300 djece. Potrudili smo se da organizacija turnira bude na vrhunskom nivou kako bi svi takmičari uživali, upoznali se sa vršnjacima, stvorili nova prijateljstva i vratili se iz Banjaluke sa pregršt lijepih uspomena - istakli su organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana