Grad Gradiška postao dio projekta "Prijatelji porodice"

Srna
Grad Gradiška postao dio projekta "Prijatelji porodice"

GRADIŠKA - Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i predsjednik Fondacije za porodicu Dragan Dakić potpisali su danas ugovor kojim je porodicama sa troje i više djece iz Gradiške omogućeno da dobiju "Ponosnu karticu Republike Srpske" kojom ostvaruju popuste prilikom plaćanja roba i usluga.

Grada Gradiška će za relizaciju projekta "Prijatelji porodice" izdvojiti 10.000 KM, a svi vlasnici "Ponosnih kartica"“ moći će da ostvare popuste u Ponosnom marketu Republike Srpske, drugim maloprodajnim objektima kompanija, malih preduzeća i preduzetnika koji učestvuju u ovom projektu, kao i prilikom plaćanja usluga javnih preduzeća i ustanova koje su u nadležnosti lokalnih samouprava.

Adžić je pozvao roditelje troje i više djece iz Gradiške, od kojih je najmanje jedno dijete maloljetno, da Gradskoj upravi podnesu zahtjev za izdavanje "Ponosne kartice".

"Naše opredjeljenje i obaveza je da pomognemo sprovođenje pronatalitetne politike, a veoma je vežno što će svi vlasnici `Ponosnih kartica Republike Srpske` od 1. januara 2023. godine imati mogućnost kupovine uz popuste i u Srbiji", dodao je Adžić.

Dakić je izrazio zadovoljstvo što je Gradiška postala jedna od tridesetak lokalnih zajednica u Srpskoj koje su uključene u projekat "Prijatelji porodice", te što je Gradska uprava imala sluha da izađe u susret potrebama svojih građana.

"Posebno je značajno što u Gradišci posluje veliki broj privrednih subjekata koji posluju i na području cijele Republike Srpske i koji su već partneri u projektu, pa tako ovdje već sada imamo zavidan nivo upotrebne vrijednosti `Ponosnih kartica`. Potoji mnogo i drugih privrednih subjekata za koje očekujemo da će se veoma brzo uključiti u ovaj projekat", istakao je Dakić.

Učešćem u projektu, navodi Dakić, Gradska uprava Gradiška se obavezala da će za sve privredne subjekte koji budu dio projekta finansirati izradu internet prodavnice, što će biti veliki doprinos lokalnim privrednicima.

"Smatramo da na taj način privreni subjekti uvećavaju svoje poslovne domete, jer im to omogućava da posluju i u sredinama gdje nemaju svoje poslovnice. To im otvara tržište naše ciljane grupe koja već broji oko 8.000 porodica u Republici Srpskj", dodao je Dakić.

On je zaljučio da se kroz realizaciju projekta, uz uštede u budžetima porodica sa troje i više djece, doprinosi razvoju privrede u lokalnoj zajednici i digitalizaciji njihovog poslovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana