Grabovac: Postoje saznanja o prikrivenoj srpskoj masovnoj grobnici u Brodu

Srna
Grabovac: Postoje saznanja o prikrivenoj srpskoj masovnoj grobnici u Brodu

BANjALUKA - Postoje pouzdana saznanja da se u priobalnom pojasu uz rijeku Savu u Brodu nalazi prikrivena masovna grobnica sa tijelima Srba, zbog čega će biti vršena pretraga terena, rekao je Srni predsjednik opštinske Organizacije za traženje poginulih boraca i nestalih civila Marko Grabovac.

"Članovi naše organizacije ovih dana pretražiće teren i lokaciju za koju nam je javljeno da krije srpsku masovnu prikrivenu grobnicu", istakao je Grabovac i dodao da je riječ o području na kojem je završeno deminiranje.

On kaže da će nakon što članovi ove organizacije na terenu provjere ova saznanja zatražiti od Tužilaštva BiH da izda naredbu za probno kopanje i ekshumaciju grobnice.

Grabovac je napomenuo da, osim Posavine, prostor Ozrena i Vozuće krije izmještene srpske pojedinačne i masovne grobnice u kojima se nalaze posmrtni ostaci srpskih vojnika i civila.

On je rekao da pravosuđe na nivou BiH ne želi da procesuira i privede licu pravde naredbodavce i izvršioce zločina koje su mudžahedini i pripadnici takozvane Armije BiH počinili nad Srbima na ovom prostoru.

Grabovac je rekao da bi se ubrzanjem procesa traženja nestalih lica srpske nacionalnosti i procesuiranjem ratnih zločina nad Srbima trebao da pozabavi novi saziv Savjeta ministara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana