Gotovac: Pomoć od 750 maraka višečlanim porodicama i više nego dobra

Marijana Miljić Bjelovuk
Gotovac: Pomoć od 750 maraka višečlanim porodicama i više nego dobra

BANjALUKA  - Najava srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će za 1.300 porodica koje imaju četvoro i više djece, a nezaposlenog roditelja, biti uplaćivano po 750 KM mjesečno, sa doprinosima, je pronatalitetna mjera koja je i više nego dobra, posebna u ovom periodu inflacije, rekao je "Glasu Srpske" predsjednik Udruženja roditelja sa četvoro i više djece "Četiri plus" RS Miladin Gotovac.

Podvukao je da su iz Udruženja zahvalni na donošenju te mjere.

- Krajnje je vrijeme da porodice gdje radi jedan roditelj dobiju neku pomoć.  Možete misliti koliko će to njima značiti. Posebno u ovom periodu inflacije  -  rekao je Gotovac i dodao da je moguće da ovom mjerom bude obuhvaćeno i više od 1.300 porodica.  

Smatra da je ta mjera pronatalitetna i da podržava porodicu.

Gotovac je naglasio i da je Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS dostavio podatke o broju višečlanih porodica u Srpskoj, kao i podatke o broju maloljetne djece.

- Dostavili smo i druge podatke koji su traženi o broju zaposlenih majki – rekao je Gotovac i dodao da najavljena pomoć nije u kontekstu zakona o majci, te dodao da će se obratiti lično i Dodiku kako bi priča o tom zakonu imala srećan kraj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana