Goganović: Srpski narod uvijek na strani pobjednika i antifašista

Srna
Goganović: Srpski narod uvijek na strani pobjednika i antifašista

BOLjANIĆ - Operacija "Halijard" predstavlja junački poduhvat srpskog naroda koji je spasavao američki u najtežim okolnostima i potvrda je da su Srbi uvijek bili na strani pobjednika i antifašista, izjavio je zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović. Goganović je rekao Srni da je operacija "Halijard" slavna akcija i dio istorije srpskog i američkog naroda.

"Srpski narod uvijek je bio na strani slobode i pravde, a Boljanić je upisan zlatnim slovima u istoriji kao mjesto spašavanja savezničkih pilota", rekao je Goganović koji je danas prisustvovao obilježavanju 79 godina od spasavanja savezničkih pilota u operaciji "Halijard - vazdušni most" u Boljaniću kod Doboja.

Prema njegovim riječima, političko Sarajevo pokušava revidirati istoriju ali to im neće biti dozvoljeno jer su istorijske činjenice na strani Srba, odnosno na strani istine.

Kada je riječ o aktuelnoj situaciji u Ministrastvu odbrane u Savjetu ministara i Oružanim snagama BiH, Goganović je rekao da očekuje od pojedinaca iz reda bošnjačkog naroda da prestanu da koče imenovanje novih generala.

"Godinu i po kasni imenovanje novih generala, samo zbog činjenice da na mjesto načelnika Zajedničkog štaba treba biti imenovan general iz reda srpskog naroda", naglasio je Goganović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana