Godišnjica stradanja padobranaca u Zalužanima: Sjećanje ne blijedi ni nakon 12 godina

D. B.
Godišnjica stradanja padobranaca u Zalužanima: Sjećanje ne blijedi ni nakon 12 godina

BANjALUKA - Sjećanje na pet mladih Banjalučana koji su na današnji dan poginuli u stravičnoj avionskoj nesreći u Zalužanima ne blijedi ni 12 godina kasnije, a u njihovu čast će i ove godine biti organizovan Memorijalni padobranski kup “Pet zvijezda”, koji je planiran 1. i 2. juna.

Prilikom pada aviona u maju 2012. godine poginuli su pilot Alen Crnalić (24), Nemanja Goronja (32), Stefan Karanović (24), te tek punoljetni Nikola Stević i Srđan Kosić. Tragedija se dogodila pred očima njihovih roditelja, koji se i danas pitaju ko je kriv za smrt njihove djece.

Predsjednik Vazduhoplovnog kluba “Skydive” Rade Čajić kazao je za “Glas Srpske” da su ove godine u vrlo specifičnoj situaciji, imajući u vidu da su prije desetak dana sahranili i oca jednog od stradalih padobaranaca, Zlatana Crnalića, koji je bio direktor Memorijalnog padobranskog kupa.

- Svi ovi dani su u bojama tuge. Međutim, to nas neće spriječiti da i ove godine organizujemo Memorijalni padobranski kup, koji je pokrenut u čast naših pet momaka, pet zvijezda - kazao je Čajić.

Dodao je da će kup biti održan na Sportskom aerodromu Zalužani u Banjaluci te da će im se pridružiti njihovi dugogodišnji prijatelji.

- Računamo da će se okupiti četrdesetak takmičara - rekao je Čajić i dodao da je, kad je riječ o istrazi, posljednja informacija koju su dobili od nadležnih samo to da se predmet ponovo nalazi u fazi istrage.

Porodica i prijatelji padobranaca okupiće se danas na mjestu stradanja i upaliti svijeće. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana