Galebovi napali devojku u Splitu: Jedva izvukla živu glavu

Tanjug
Foto: Agencije

SPLIT - Nekoliko galebova je grupno napalo jednu Splićanku, koja se nakon početnog šoka, uz pomoć prolaznika odbranila rukama i tako izbegla teže povrede.

Devojka se oko ponoći vraćala iz noćnog izlaska, kada se nekoliko galebova u blizini njene kuće, zaletalo u glavu. Kako prenosi splitska Slobodna Dalmacija, devojka je pritom zadobila nekoliko udaraca, verovatno od krila.

Uplašena devojka je počela da vrišti, a onda su joj u pomoć priskočili prolaznici. Napad se, kažu, dogodio iznenada bez da se bilo šta moglo naslutiti, osim što je na splitskim Plokitama, gde devojka živi, bilo nešto više galebova nego što je to uobičajeno.

Po svemu sudeći, piše list, galebovi su pokušavali da zaštite svoje mlade koji su šetali u blizini zgrade u kojoj devojka stanuje, a iz nekog razloga su je procenili opasnom za njihov podmladak.

- Bilo je tu negde oko ponoći, bila sam na piću, vraćala sam se u stan. U blizini zgrade odjednom su se galebovi uskomešali i počeli zabijati u mene. Počela sam vrištati. Mislila sam da će mi oči iskopati! Trčala sam, uletele su gospođe koje su bile u blizini..., ispričala je devojka koja je želela da ostane anonimna.

U strahu od mogućeg ponavljanja napada u narednim danima devojka je sa sobom nosila kišobran. Pokušavala je, kaže, napad da prijavi, ali je na kraju odustala jer nije znala kome uopšte da se obrati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana