FZO Srpske: Unapređeno ostvarivanje prava osiguranicima

SRNA
FZO Srpske: Unapređeno ostvarivanje prava osiguranicima

DOBOJ - Uz primjenu Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema i upotrebu elektronske zdravstvene knjižice osiguranici su zadovoljniji u ostvarivanju svojih prava, rekla je Koordinator zaštite prava osiguranih lica dobojske filijale Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Branislava Dević.

Devićeva je rekla novinarima da su elektronske knjižice i uputnice značajno smanjile vrijeme i procedure osiguranim licima.

Fond zdravstvenog osiguranja organizuje danas u svim filijalama promociju prava osiguranika pod sloganom "Snaga je u solidarnosti", povodom 30 godina od osnivanja Fonda, a Devićeva kaže da danas građanima dijele vodiče o pravima iz zdravstvenog osiguranja.

"Građani će imati priliku da se informišu o svojim pravima i postave pitanja u vezi sa ostvarivanjem prava", rekla je ona. U vodiču su pojašnjenja o prijavi na zdravstveno osiguranje, pravima na produženu medicinsku rehabilitaciju, participaciju, bolničku zdravstvenu zaštitu, prava iz primarne zdravstvene zaštite, pravo na medicinska sredstva, te pravo na lijekove.

Fond je osnovan 27. jula 1992. godine odlukom Narodne skupštine Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana