Fondacija "Srpska kuća" organizuje "Igre bez granica": Dan u prirodi poklon banjalučkim mališanima

A. J. R.
Fondacija "Srpska kuća" organizuje "Igre bez granica": Dan u prirodi poklon banjalučkim mališanima

BANjALUKA - Fondacija "Srpska kuća" i Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka organizovaće 15. maja na Svjetski dan porodice manifestaciju "Igre bez granica" da bi djevojčicama i dječacima pružili dan u prirodi ispunjen sportom, igrom i smijehom.

Igre će biti na pomoćnom terenu fudbalskog kluba Borac, a učestvovaće više od 400 mališana iz 17 predškolskih ustanova u Banjaluci.

U susret ovom događaju organizatori su danas potpisali ugovor o saradnji izrazivši želju da ova, te slične manifestacije, postanu tradicija, jer u ovim teškim i burnim vremenima daju podsticaj roditeljima. S druge strane djeci pružaju trenutke ispunjene igrom, u kojoj razvijaju prave vrijednosti poput sporta, timskog i takmičarskog duha, zdravog načina života, upućujući ih na humanost i dobru volju.

- Želimo da manifestacije za djecu poput ove postanu tradicija. Sve potiče iz želje da skrenemo pažnju na značaj porodice i njeno očuvanje te kakvim je sve prijetnjama i izazovima izložena, a kojima svi zajedno, kao društvo, moramo da se odupremo - rekao je direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka Petar Jokanović.

Osim takmičarskog programa dječake i djevojčice očekuje mnoštvo drugih sadržaja, a prije svega sjajno druženje i predivne uspomene.

- Kroz igru i zdrave, fizičke aktivnosti, želimo da djeci pružimo divan dan, druženje primjereno njihovim godinama te uspomenu na zaista značajan datum za sve nas, datum koji slavi porodicu, čije očuvanje nam je jedna od osnovnih misija. Uz pomoć i podršku centra u narednom periodu organizovaćemo niz ovakvih i sličnih događaja, a obilježavanje Svjetskog dana porodice već je upisano u naš kalendar aktivnosti i u narednoj godini - rekla je članica Fondacije "Srpska kuća" Jelena Trninić Milićević naglasivši da je ovo samo početak te da sa partnerima i prijateljima već pripremaju još sličnih sadržaja za djecu i mlade.

"Igre bez granica" prošle godine održane su u Laktašima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana