Fond PIO: Podnošenje zahtjeva u poslovnicama dobojske filijale

SRNA
Fond PIO: Podnošenje zahtjeva u poslovnicama dobojske filijale

Bijeljina - Fond penzijskog i invalidskog osiguranja /PIO/ Republike Srpske obavijestio je danas osiguranike i korisnike prava sa područja Doboja i Šamca da zahtjeve za ostvarivanje prava na penziju mogu podnositi u bilo koju od poslovnica na području dobojske filijale.

Iz Fonda podsjećaju da su u katastrofalnim poplavama gotovo uništene zgrade filijale Fonda PIO Doboj i poslovnice u Doboju i Šamcu.

U saopštenju se navodi da osiguranici i korisnici prava na području filijale Doboj bez ikakvih zastoja mogu nastaviti sa podnošenjem zahtjeva u svim poslovnicama koje nisu pretrpjele oštećenja u poplavama, a to su Derventa, Modriča, Petrovo, Brod i Teslić.

Ovi zahtjevi će biti rješavani na licu mjesta, za razliku od normalnih prilika kada se zahtjevi rješavaju u filijali gdje je i formirana stručna služba.

"Na ovaj način ulažu se maksimalni napori da se i u ovakvim neprilikama zahtjevi podnosilaca rješavaju što efikasnije i racionalnije", poručuju iz Fonda PIO.

U Fondu očekuju da će se, i pored nadljudskih napora na raščišćavanju objekata filijale Doboj, normalizacija njenog rada može očekivati tek polovinom juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana