Firme vape za ovim radnicima

Agencije
Firme vape za ovim radnicima

BEOGRAD - Zbog ubrzanog tehnološkog razvoja mnogi poslovi nestaju jer rijetko ko sada želi da se isprlja na radnom mjestu.

Zato je sve više deficitarnih zanimanja, a magacioner je jedno od njih. Kompanije za ove radnike nude zaradu koja ide i do 1250 evra, a da biste obavljali ovaj posao, ne treba vam diploma visokog obrazovanja, jedino se insistira na odgovornosti i pedantnosti.

Skladištenje robe je važna stavka kako za velike tako i za male firme čije poslovanje počiva na distribuciji proizvoda u raznim industrijama: prehrambenoj, modnoj, automobilskoj, farmaceutskoj... U magacine se skladišti, na primjer, roba koja se proizvodi dok ne bude isporučena u poslovnice ili na kućnu adresu u slučaju dostave, ali i proizvodi i sirovine koje kompanije uvoze.

Posao magacionera u osnovi podrazumeva kontrolu prijema i otpreme robe iz skladišta, slaganje robe na osnovu dobijenih naloga, kao i sprovođenje mjesečnih, kvartalnih i godišnjih popisa. Često se od ovih radnika traži i posjedovanje vozačke dozvole jer je upravljanje viljuškarom, kombijem ili drugim vozilima često u opisu posla.

Plate magacionera

Prosječna plata magacionera je oko 700 evra, a radnici počinju sa oko 550 evra.

I u ovom poslu je moguće ostvariti značajne bonuse i povećati zaradu, pa to kompanije često ističu u prvi plan u oglasima za posao. Višegodišnje iskustvo se takođe nagrađuje, pa radnik može biti unapređen na poziciju rukovodioca magacina. Oni mjesečno mogu zaraditi oko 1200 evra, kako se navodi u jednoj ponudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana