Filozofski fakulteti iz Banjaluke i Novog Sada nastavljaju saradnju kroz istoriografske projekte

M. L. 
Filozofski fakulteti iz Banjaluke i Novog Sada nastavljaju saradnju kroz istoriografske projekte

BANjALUKA - Filozofski fakulteti iz Banjaluke i Novog Sada nastavljaju saradnju kroz projekat "Srbi u Habzburškoj monarhiji i Osmanskom carstvu od 18. do 20. veka".

Na banjalučkom Filozofskom fakultetu ističu da je rukovodilac projekta istoričar sa novosadskog Filozofskog fakulteta profesor Dejan Mikavica, dok su saradnici na projektu profesori iz Banjaluke Borivoje Milošević, Boško Branković, viši asistent Radovan Subić, te student Vuk Mandić.

Tim povodom, dekan banjalučkog Filozofskog fakulteta Srđan Dušanić i profesor Branković prisustvovali su promocija rezultata konkursa za finansiranje zajedničkih istraživačkih projekata naučnoistraživačkih organizacija čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina u saradnji sa naučnoistraživačkim organizacijama Srpske, koja je održana u Administrativnom centru Vlade RS. 

Promociji su prisustvovali i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS Srđan Rajčević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Vlade AP Vojvodine Zoran Milošević, rekotr banjalučkog Univerziteta Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Novom Sadu Dejan Mandić, kao i brojni dekani, profesori i studenti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana