Filološki fakultet pokreće studijski program romantistike

Srna
Foto: Arhiva

BANjALUKA- Filološki fakultet Univerziteta u Banjaluci od akademske 2022/23. godine pokreće Studijski program romanistike, s fokusom na italijanski i francuski jezik, saopšteno je sa ovog univerziteta.

U saopštenju se navodi da je Studijski program romanistike nastao spajanjem Studijskog programa italijanskog jezika i književnosti i Studijskog programa francuskog jezika i književnosti i latinskog jezika, te da će po broju maternjih govornika među nastavnim kadrom biti jedinstven u regionu.

"Ovaj novi studijski program biće inovativan, uključiće stručne predmete, poput prevođenja, zatim tradicionalne predmete iz oblasti lingvistike, istorije književnosti, metodike nastave jezika i književnosti, pedagogije, psihologije, ali i predmete na kojima će se izučavati kulture zemalja romanskog govornog područja", istakli su iz Univertiteta u Banjaluci.

Sve informacije o upisu studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija na Studijskom programu romanistike biće dostupne u konkursu za upis studenata koji Univerzitet u Banjaluci planira objaviti 8. juna 2022. godine na internet stranici www.unibl.org i u dnevnim novinama, istaknuto je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana