FBiH: Za povratnike planirano više od 48,2 miliona KM

Srna
FBiH: Za povratnike planirano više od 48,2 miliona KM

SARAJEVO - Prijedlogom budžeta Federacije BiH (FBiH) za ovu godinu federalna Vlada planira da izdvoji više od 48,2 miliona KM za podršku povratnicima, saopšteno je iz Vlade tog entiteta.

Tekući transferi federalnog Ministarstva raseljenih lica i izbjeglica ove godine planirani su u iznosu od 40,4 miliona KM, od kojih su 25,4 miliona KM planirana za raseljena lica i povratnike, precizirano je u saopštenju iz Vlade FBiH.

Drugi transfer ovog ministarstva podrazumijeva 11 miliona KM za povratničke programe.

Znatno povećanje je i u kapitalnim transferima federalnog Ministarstva raseljenih lica i izbjeglica, koji su u ovogodišnjem budžetu planirani u iznosu od pet miliona KM, od čega je jedan milion KM namijenjen za projekte Memorijalnog centra u Potočarima.

“Povećanjem budžeta, Vlada je iskazala volju za značajnijom podrškom i brigom prema povratničkoj zajednici. To znači veća podrška infrastrukturi, zapošljavanju, izgradnji stambenih jedinica, humanitarnim projektima, studentskim stipendijama, prevozu učenika i slično”, navodi se u saopštenju.

Iz Vlade FBiH navode da će najveći dio sredstava biti usmjeren “u razvojne projekte koji će omogućiti nova i zadržati trenutna radna mjesta”.

Iz Vlada FBiH podsjećaju da je na tematskoj sjednici u Mostaru utvrdila i u parlamentarnu proceduru uputila Prijedlog budžeta FBiH za ovu godinu u iznosu od 5.597.618.777 KM, koji je veći za dva odsto, odnosno za 116,4 miliona KM od budžeta za 2021.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana