Fabrika namještaja donira 250 klupa za šest ustanova

Srna
Fabrika namještaja donira 250 klupa za šest ustanova

PRNjAVOR- Fabrika namještaja "Standard" iz Prnjavora doniraće 250 klupa za pet ustanova sa područja opštine Prnjavor i Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" u Banjaluci, u ukupnoj vrijednosti od oko 27.000 KM.

.Prema danas potpisanom ugovoru, klupe će biti donirane osnovnim školama "Nikola Tesla", "Branko Ćopić" i "Miloš Crnjanski", Dječijem vrtiću "Naša radost" i Dnevnom centru za smještaj djece sa poteškoćama u razvoju "Neven", te Domu "Rada Vranješević" u Banjaluci.

Vršilac dužnosti direktora "Standarda" Dragoljub Todorić istakao je da ovo nije prvi put da, kao društveno odgovorna firma, na ovaj način uzvraćaju zahvalnost lokalnoj zajednici u kojoj rade i uspješno posluju.

"Ustanovama će biti isporučeno 250 klupa, što je naša jedna dnevna linija koju inače proizvodimo za našeg partnera `Ikeu`, a procijenjena vrijednost je oko 27.000 KM", pojasnio je Todorić.

Direktor Osnovne škole "Nikola Tesla" Prnjavor Vojin Gluvić kaže da će u novim klupama sjediti učenici prvog, drugog i trećeg razreda, ali će poslužiti i za potrebe produženog boravka u školi.

"Naša škola, kao najveća na području opštine, dobila je stotinu klupa. Ovo nije prvi put da nam pomažu, prije nekoliko godina od `Standarda` smo dobili ormane zbog čega smo im veoma zahvalni", rekao je Gluvić.

Potpisivanju ugovora između donatora i ustanova prisustvovao je i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je čestitao "Standardu" na svim dosadašnjim ostvarenim poslovnim rezultatima.

"Još jednom vrijednom donacijom pokazali su da su društveno odgovorna kompanija, a istovremeno rezultatima svog poslovanja na najbolji način predstavljaju i lokalnu zajednicu. Želim im još mnogo uspjeha, poslovnih i dobrih ideja kojima će pomoći našim sugrađanima", rekao je Tomaš.

Fabrika "Standard" Prnjavor ima tradiciju proizvodnje namještaja od 1943. godine. Od 2004. godine nakon privatizacije u većinskom je vlasništvu ciriškog "Dacometa". Trenutno imaju zaposlenih 350 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana