Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

Srna
Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

BANjALUKA- U Republici Srpskoj narednih dana biće pretežno sunčano i toplo vrijeme sa temperaturom i do 38 stepeni Celzijusovih, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda. U Srpskoj će sutra, poslije svježeg jutra, biti pretežno sunčano i toplo, na jugu vjetrovito.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od 12 do 17, na jugu do 24, a maksimalna od 27 do 34 stepena Celzijusova.

U srijedu, posljednjeg dana jula, biće sunčano i veoma toplo uz prolaznu oblačnost, sa minimalnom temperaturom od 11 do 16, na jugu do 23, i maksimalnom od 30 do 36 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 1. avgusta, biće pretežno sunčano i još toplije. U večernjim časovima očekuje se naoblačenje na sjeverozapadu koje ponegdje može usloviti prolaznu kišu ili pljusak sa grmljavinom.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od 13 do 18, na jugu do 21, a maksimalna od 32 do 38 stepeni Celzijusovih. U petak, 2. avgusta, prije podne će biti pretežno sunčano i veoma toplo, dok se poslije podne očekuje naoblačenje koje će se širiti od zapada ka istoku, te usloviti kišu ili pljuskove sa grmljavinom, pretežno u brdsko-planinskim predjelima.

Na jugu će biti sunčanije. Minimalna temperatura vazduha iznosiće od 14 do 22, u višim predjelima od 11, a maksimalna od 32 do 37 stepeni Celzijusovih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana