Eminentni američki hirurg doktor Milošević u posjeti UKC-u Srpske; Planirane operacije

GS
Eminentni američki hirurg doktor Milošević u posjeti UKC-u Srpske; Planirane operacije

BANjALUKA - Eminentni američki hirurg doktor Igor Milošević danas će sa hirurškim timom iz Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju, na čelu sa doktorom Goranom Janjićem, izvesti tri laparoskopske operacije hijatalne hernije (želučane kile) prilikom kojih će se po prvi put u regionu koristiti specijalne biološke mrežice.

Ovo su saopštili iz Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske i naglasili da će se prvi put koristiti i LINX procedura. Objasnili su da je riječ o jednoj od najinovatnijih procedura kojom se postavlja magnetni prsten koji reguliše refluks, odnosno vraćanje želučanog sadržaja u jednjak.

Osim toga, ljekari će zajedno sa doktorom Miloševićem 9. marta izvesti dvije laparoskopske resekcije želuca kod pacijenata sa karcinomom želuca, što će biti prvi put da se takva operacija izvodi u Republici Srpskoj.

- Posjeta doktora Miloševića je još jedan od pokazatelja da su kontinuirana edukacija naših medicinskih profesionalaca i sticanje novih znanja i vještina prioritet Poslovodstva UKC-a Srpske na čelu sa profesorom doktorm Vladom Đajićem, sve u cilju pružanja što kvalitetnijih usluga našim pacijentima - ističu iz UKC-a Srpske.

U okviru ove posjete UKC-u Srpske, doktor Milošević je juče održao predavanje iz oblasti minimalno invazivne hirurgije pod nazivom "Benefits of Minimally Invasive Surgery", saopšteno je iz UKC RS.

Ovoj stručnoj obuci prisustvovali su brojni ljekari iz UKC-a Republike Srpske, te opšti i abdominalni hirurzi iz opštih bolnica iz cijele Srpske. Obuka je predstavljala priliku za razmjenu iskustava i znanja iz ove oblasti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana