"Elektrokrajina": Priritet sanacija dalekovoda prema Krupi na Uni

Srna
"Elektrokrajina": Priritet sanacija dalekovoda prema Krupi na Uni

BANjALUKA - Sve raspoložive terenske ekipe "Elektrokrajine" usmjerene su na otklanjanje kvarova na srednjenaponskoj mreži na područjima Podgrmeča i Potkozarja koja su proteklih dana najviše pogođena snježnim nevremenom, rečeno je u ovom preduzeću.

Portparol "Elektrokrajine" Predrag Klincov rekao je da je nekoliko monterskih ekipa angažovano na sanaciji dalekovoda "Blatna" prema selima opštine Krupe na Uni, preko kojeg su se obrušila stabla pod teretom vlažnog snijega, te se u toku dana očekuje njegovo puštanje pod napon.

"Sanacioni radovi se odvijaju i na dalekovodnim pravcima Dobrljin i Svodna u dijelu opštine Novi Grad, kao i na vodovima za Kostajnicu, te Knežicu i Rakovicu u opštini Kozarska Dubica", naveo je Klincov.

On je dodao da radnici terenske jedinice Prijedor otklanjaju kvarove na rubnom području Ljubije (Žune) i ka selima u opštini Oštra Luka.

Klincov je naveo da su na području Gradiške otklonjeni svi kvarovi na srednjenaponskim vodovima, te se lokalne elektromonterske ekipe, u saradnji sa kolegama iz Srpca i Laktaša, usmjeravaju na obnovu oštećene niskonaponske mreže, uglavnom u potkozarskim selima - Vrbaška, Miljevići, Jurkovice, Grbavci, Kozara selo, Samardžije, Cimiroti, Dragelji, Adžići i Mičije.

"Radovi na sanaciji dijela dalekovodne mreže se, takođe, odvijaju na području Čelinca (Ukrina) i Kotor Varoša (Šiprage)", zaključio je Klincov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana