Egić u posjeti majci prve žrtve proteklog rata u Prijedoru

GS
Egić u posjeti majci prve žrtve proteklog rata u Prijedoru

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić posjetio je danas Mariju Đapu u Gornjem Jelovcu, majku Radenka Đape, dvadesetogodišnjeg policajca koji bio prva žrtva u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu u Prijedoru. Uručena joj novčana pomoć, a njena poruka je da su čežnja i bol za sinom sastavni dio njenog života već 32 godine.

Policajca Radenka Đapu nepoznati ubica sačekao je kada je izlazio iz autobusa kobne noći između 30. aprila i 1. maja. 1992. Ispalio mu je više hitaca u leđa i glavu i usmrtio ga na licu mjesta. Radenko je te noći krenuo na posao. Njegova majka Marija kaže da tuga za sinom ne jenjava već 32 godine. 

''Ne bih željela ovo nikome da doživi. Žao mi je moje djece i mog Radenka i nikako ne mogu to, ne mogu se snaći ni za život ni za dalje da se krene'', priča Marija Đapa, majka ubijenog Radenka Đape.

Majku prve žrtve u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu u Prijedoru obišao je Danijel Egić, ministar rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske. Uručio joj je skromnu pomoć. 

''Mi smo u 2022. i 2023. godini obezbijedili za grad Prijedor i ovu populaciju preko 150.000 KM. Takođe ćemo nastaviti i u 2024.godini'', izjavio je ministar Egić.

Za ovaj gnusni zločin ni nakon 32 godine niko nije odgovarao, jer Tužilaštvo BiH ništa nije pokrenulo. Radenkovo ubistvo samo je jedan u nizu zločina nad Srbima u BiH na samom početku rata, što dovoljno govori o tome kakve planove su imali muslimanski ratni lideri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana