Džonatan Menuti od danas supervizor za Brčko distrikt

Srna
Džonatan Menuti od danas supervizor za Brčko distrikt

SARAJEVO - Funkciju supervizora za Brčko distrikt vršiće Džonatan Menuti, koji je danas preuzeo ovu dužnost od Majkla Skenlana, saopšteno je iz OHR-a.

Menuti je karijerni diplomata Više službe za spoljne poslove, u rangu ministra-savjetnika. Prije dolaska u BiH obavljao je funkciju vršioca dužnosti načelnika pri kancelariji državnog podsekretara za rukovođenje i direktora za napredovanje u karijeri i raspoređivanje na funkcije Ministarstva spoljnih poslova SAD u Vašingtonu.

Prethodno je u Vašingtonu vršio dužnost zamjenika izvršnog direktora Biroa za evropske poslove i Biroa za poslove sa međunarodnim organizacijama i zamjenika izvršnog direktora Izvršnog sekretarijata u Stejt Departmentu. U inostranstvu je obavljao dužnosti u Istanbulu, Beogradu, Almatiju i Astani u Kazahstanu, te u Moskvi.

Prije dolaska u Stejt Department, radio je za američko Ministarstvo trgovine pri ambasadama u Atini i Seulu. Menuti je diplomirao na Univerzitetu Džordžtaun u oblasti spoljnih poslova, a postdiplomski studij međunarodnih odnosa i zvanje magistra nauka stekao je na Univerzitetu Jejl. Učio je srpski, ruski, grčki, turski i "bosanski" jezik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana