Dušan na rehabilitaciji u Banjaluci

J. T.
Dušan na rehabilitaciji u Banjaluci

BANjALUKA - Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske obezbijedio je jednomjesečni boravak u Banjaluci dvanaestogodišnjem Dušanu Milinkoviću, članu Udruženja roditelja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice.

Dušan, koji boluje od cerebralne paralize, u Banjaluku je došao 2. februara sa majkom Jelenom, djedom i bakom kako bi cijeli mjesec mogao biti na tretmanu i vježbama u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”.

Dušanova majka Jelena zahvalila je Odboru i njegovom predsjedniku Miloradu Arlovu, kao i Udruženju “Podrži me” te školi koju Dušan pohađa u Kosovskoj Mitrovici što su pomogli njegovu rehabilitaciju u Banjaluci.

- Vjerujem da će to pomoći da Dušan uspije u svojoj želji i mukotrpnoj borbi da normalno prohoda, kao što se nada i želi i cijela njegova porodica koja je uz njega 24 sata dnevno - rekla je Jelena.

Arlov je istakao da se trude koliko mogu da pomognu svoj djeci sa poteškoćama u razvoju, članovima Udruženja “Podrži me”, koje broji 164 člana.

- Uz svoju muku ova djeca imaju i muku života na Kosovu i Metohiji - rekao je Arlov.

Zahvaljujući humanosti Republike Srpske Odbor je izgradio i veliki Dnevni centar “Podrži me - 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici, prvi takvog tipa na Kosovu i Metohiji.

- Dnevni centar je izgrađen, pušteno je grijanje, struja, voda, ugrađen video-nadzor i ovih dana internet. Sad idemo u završnu fazu namještanja, ugradnju lifta, uređenje dvorišta, ograde i gradnju ljetnikovca u dvorištu centra. Vjerujemo da ćemo to uspjeti - naveo je Arlov, koji je istakao da je nedavno u Beogradu razgovarao i sa ministarkom za rad, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Darijom Kisić Tepavčević o mogućnosti pomoći ovog ministarstva u funkcionisanju i stručnom radu Dnevnog centra “Podrži me - 9. januar”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana