Gužve na ulazu i izlazu iz BiH: Dugačke kolone na ovim graničnim prelazima

Srna
Granični prelaz Gradina, ulaz u Republiku Srpsku
Foto: AMS RS | Granični prelaz Gradina, ulaz u Republiku Srpsku

BANjALUKA - Gužve i kolone vozila na izlazu su iz BiH na graničnim prelazima Gradiška, Izačić i Doljani, kao i na ulazu u BiH na prelazima Brod, Donja Gradina i Kostajnica, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

Iz AMS navode da je na graničnim prelazima Zupci i Velika Kladuša pojačana frekvencija vozila u oba smjera. Na ostalim prelazima zadržavanja su, za sada, u okviru 30 minuta.

Sezona putovanja i godišnjih odmora tokom vikenda donosi pojačanu frekvenciju vozila u unutrašnjosti Srpske, na auto-putevima i svim glavnim putnim pravcima, kao i ka graničnim prelazima. Povećano je i kretanje turista i motociklista, pa vozačima iz AMS savjetuju pojačan oprez pri saobraćanju, uz poštovanje saobraćajnih propisa i drugih učesnika u saobraćaju. Iz AMS dodaju da na putovanje na dalje destinacije treba krenuti u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim časovima.

Hrvatska: Udarni turistički vikend

U Hrvatskoj je počeo udarni turistički vikend, na auto-putevima, posebno prema moru, stvaraju se kolone i gužve, a saobraćaj je pojačan i u trajektnim lukama i na graničnim prelazima s BiH, Srbijom i Crnom Gorom. Zbog sudara prekinut je saobraćaj na auto-putu Rupa - Rijeka - Žuta Lokva između petlji Jurdani i Učka, u smjeru mosta Krk, a kolona je oko 1,5 kilometara.

Vozila se isključuju na petlji Jurdani i dalje se vozi magistralom u smjeru Rijeke i Krka, javlja Hrvatski autoklub. Gust je saobraćaj na zagrebačkoj obilaznici iz smjera petlji Zagreb zapad i Buzin u smjeru naplate Lučko. Iz smjera Buzina kolona je oko devet kilometara, a iz smjera petlje Zagreb zapad oko tri kilometra.

Kolona je pred naplatom Lučko u smjeru Dubrovnika, a zastoji su mogući i između naplate Lučko i petlje Bosiljevo dva u smjeru Dubrovnika. Na auto-putu Bregana - Lipovac vrlo je gust saobraćaj iz smjera petlji Zagreb zapad i Kosnica u smjeru naplate Lučko. Zbog saobraćajne nezgode između petlji Popovača i Kutina u smjeru Lipovca, vozi se jednim trakom, a kolona je oko tri kilometra.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana