Kiša donijela probleme Dubičanima: Izlile se rijeke, voda stigla do dvorišta

Jana Kezić
Kiša donijela probleme Dubičanima: Izlile se rijeke, voda stigla do dvorišta

KOZARSKA DUBICA - Kiša koja već danima pada zadaje velike glavobolje mještanima Kozarske Dubice. U selima u ovoj opštini izlile su se rijeke i voda je poplavila saobraćajnice i prijeti domaćinstvima.

Na dionici puta Kozarska Dubica - Prijedor, u selu Brekinja rijeka Knežica je došla čak i u dvorišta mještana.

U selu Komlenac na magistralnom putu Kozarska Dubica - Kostajnica, rijeka Mlječanica se izlila po mnogim njivama i dvorištima, a prijeti da  će se  izliti i na ovaj put.

I mještani sela Strigova su bili odsječeni zbog kiše, do prve mjesne zajednice Knezica.

- Ljudi iz opštine su obilazili poplavljena mjesta, nisu preduzimali adekvatne mjere, čekali su da se sama voda povuče rekao je Stojan Umićević za “Glas Srpske”.

Prije dva dana i u selu Međeđa voda iz donjeg obodnog kanala zaplavila je tri domaćinstva. Prema ranijim saznanjima, građani ove opštine već godinama muče istu muku i ništa im drugo ne preostaje nego da mučna kiša stane.

- Vodostaji Une i Save na području opštine Kozarska Dubica su u porastu, ali su ispod kote redovne odbrane od poplava - rekao je Srni šef opštinskog Odsjeka civilne zaštite Đuro Trubarac.
On je naveo da vodostaj Save raste osam centimetara na sat, dok Una raste šest centimetara u sat vremena.

-Prema informacijama kojim raspolažemo, nisu ugrožene putne komunakcije na području opštine. Tokom dana bujičaste vode su bile u porastu zbog velike količine padavina tokom noći - rekao je Trubarac.

On je naveo da su bujične vode sada u opadanju.

Trubarac je rekao da su se na području opštine Kozarska Dubica bujične vode zadržale u depresijama, te da ima zaplavljenog poljoprivrednog zemljišta.
 


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana