Društvo Crvenog krsta: Ogroman uticaj na živote ljudi imaju dobra djela

Srna
Foto: Arhiva

SARAJEVO - Svjetski dan i Nedjelja Crvenog krsta - 8. maj u BiH će biti obilježen različitim aktivnostima pod sloganom "Svi smo ljudi", a cilje je da se naglasi da dobra djela, velika ili mala, imaju ogroman uticaj na živote ljudi.

U periodu od 8. do 15. maja svake godine se obilježava Svjetski dan i Nedjelja Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca kako bi se javnosti prikazao humanitarni rad ove organizacije u svijetu.

Biće organizovane pokazne vježbe iz pružanja prve pomoći i masovne edukacije javnosti o osnovnim koracima kardiopulmonalne reanimacije, Sajam Crvenog krsta - postavljanje informativno-edukativnih štandova za svaku programsku aktivnost, onlajn kampanje i radionice, distribucija humanitarne pomoći socijalno ugroženom stanovništvu, te akcije dobrovoljnog darivanja krvi.

Protekle mjesece i godine obilježile su višestruke krize koje nikoga nisu poštedile i najteže su pogodile najugroženije ljude – od pandemije virusa korona do kriza izazvanih klimatskim promjenama, humanitarnih vanrednih situacija i eskalacije sukoba, saopštilo je Društvo crvenog krsta BiH. Cilj ovogodišnjeg obilježavanja je da se, kako se navodi, naglasi da smo svi ljudi, da su djela dobrote svuda oko nas, te da bez obzira koliko su velika ili mala imaju ogroman uticaj na živote ljudi.

U Društvu vjeruju da djela dobrote imaju moć da se umnože, da se šire po zajednicama, zemljama i cijelom svijetu.

Pokret je prisutan svuda, širom svijeta, pružajući pomoć najugroženijima u svim kontekstima – od katastrofa velikih razmjera, rada u situacijama sukoba, pa do udaljenih i teško dostupnih područja do kojih ne može doći ni jedna druga humanitarna organizacija", ističu u ovom humanitarnom društvu. "Pokažimo svijetu da možemo svi biti ljudi", poruka je Društva Crvenog krsta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana