Drinić ugostio članove “Prosvjete” iz Beča: Tamo gdje nema jezika, nema ni naroda

G.S.
Drinić ugostio članove “Prosvjete” iz Beča: Tamo gdje nema jezika, nema ni naroda

BANjALUKA - Poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Nebojša Drinić, ugostio je danas predstavnike Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” iz Beča.

Na prigodnom susretu u okviru saradnje “Prosvjete” iz Banjaluke i Beča bilo je tridesetak učenika škole srpskog jezika u Beču i njihove učiteljice.

Poželivši dobrodošlicu gostima u ime Grada Banjaluke, Drinić je istakao značaj škole srpskog jezika u Austriji i gdje god Srbi žive.

- Veoma je važno da čuvamo srpski jezik i pismo kao simbole nacionalnog identiteta. Ćirilica je naše izvorno pismo i naša je obaveza da je njegujemo jer tamo gdje nema jezika, nema ni naroda, rekao je Drinić.

Dodao je da je Grad Banjaluka ove godine prvi put obilježio Dan slovenske kulture i pismenosti Svetog Ćirila i Metodija.

- Hvala “Prosvjeti” iz Banjaluke na čelu sa profesorom Željkom Vujadinovićem koja svake godine raspisuje konkurs za najljepši ćirilični rukopis i daje veliki doprinos podizanju svijesti o značaju srpskog jezika i pisma. Radosni smo što se okupljamo oko ovako plemenite ideje, naglasio je Drinić.

U ime “Prosvjete” iz Beča Vesna Špirić zahvalila je za prijem i podršku u radu.

- Divno se osjećamo u Banjaluci i hvala za topao prijem i podršku u našem radu.

Sa “Prosvjetom” iz Banjaluke odlično sarađujemo i imamo mnogo ideja da razvijamo tu saradnju u narednom periodu, kazala je Špirićeva.

Željko Vujadinović rekao je da su učesnici i učiteljice iz škole srpskog jezika u Beču boravili u Banjalucu i prošle godine i da im je osmišljen dobar program kako bi što bolje upoznali grad na Vrbasu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana