Drinić sa sveštenicima i djecom iz Benkovca u Biblioteci: Kočićeve mudrosti za sva vremena

G.S.
Drinić sa sveštenicima i djecom iz Benkovca u Biblioteci: Kočićeve mudrosti za sva vremena

BANjALUKA - Na osnovu saradnje Eparhije dalmatinske i Grada Banjaluke gosti najvećeg grada Srpske su djeca iz Benkovca, njih 25 i sveštenici Bojan Savić i Aleksandar Vujko.


Narodni poslanik Nebojša Drinić bio je domaćin djeci i sveštenicima iz Benkovca i zajedno sa njima posjetio Narodnu i univerzitetsku biblioteku Republike Srpske.

- Želimo da budemo dobri domaćini i podrška našem narodu koji živi u Dalmaciji. Srbi imaju duboke korijene u Dalmaciju, prebogatu istoriju.

Srpska pravoslavna crkva i Eparhija dalmatinska pokušavaju da okupe srpski narod s ciljem njegovog ostanka i opstanka na vijekovnim ognjištima.Mi smo uvijek podrška i tu da prigrlimo naš narod i da pomognemo gdje god da žive, rekao je Drinić.

Dvodneva posjeta gostiju iz Benkovca Banjaluci započela je bibliotekom i obilaskom sobe sjećanja književnika i narodnog tribuna Petra Kočića.

- Djeci je bilo zanimljivo ju biblioteci i sobi sjećanja jer je postavka prilagođena 21.vijeku, na taj način su lik i djelo našeg velikana mnogo bliži sadašnjim generacijama.Želim da djeci ukažemo na značaj  sjećanja na Petra Kočića i njegove mudrosti i srpskog jezika kao čuvara nacionalnog identiteta, istakao je Drinić.

Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana u organizaciji Grada Banjaluke za djecu je osmišljeno i upoznavanje sa znamenitostima grada na Vrbasu, vožnja panoramskim autobusom, obilazak Hrama Hrista Spasitelja, posjeta manastirima Gomionica, Krupa na Vrbasu i Osovica.

Priredili smo im prijem u Gradskoj upravi, šetnju ulicama grada i druženje uz domaće krajiške specijalitete.

Sveštenik iz benkovačke Eparhije Bojan Savić zahvalio je Gradu Banjaluci i Nebojši Driniću na gostoprimstvu i saradnji.

- Jako smo srećni što smo u Banjaluci. Posebno nas raduje što smo došli u biblioteku i što ćemo obići manastire Gomionicu, Krupu na Vrbasu i Osovici, rekao je Savić.

Zadovoljstvo nisu krili ni najmlađi gosti.

- Želimo da naši gosti ponesu lijepu sliku našeg grada u Dalmaciju i da Banjaluku doživljavaju kao svoj grad u koji će se rado vraćati, zaključio je Drinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana