Donacija iz Mozzarta stigla na adresu Roditeljske kuće Banjaluka

Mozzart
Donacija iz Mozzarta stigla na adresu Roditeljske kuće Banjaluka

Podrška je uvijek važna, a pogotovo za male heroje u njihovim najtežim bitkama. Zato je kompanija Mozzart nedavno pokrenula akciju „Roditeljske kuće u BiH" kojom pruža podršku djeci oboljeloj od karcinoma i njihovim roditeljima širom naše zemlje. Nakon što su donacije stigle Roditeljskim kućama u Sarajevu i Tuzli, pomoć je upućena i na adresu Roditeljske kuće u Banjaluci.

S obzirom na to da nam je finansiranje omogućeno jednim dijelom grantom Vlade Republike Srpske, svaka donacija pojedinaca i društveno odgovornih kompanija, kao što je Mozzart, mnogo nam znači. Želimo da pohvalimo njihov društveno odgovorni projekat „Roditeljske kuće u BiH" kroz koji su, osim nama, uručili donacije i u Sarajevu i Tuzli. Oboljeloj djeci i njihovim roditeljima ovakav vid podrške društva u borbi za ozdravljenje, veliki je podsticaj" poručuje Milan Berić, predsjednik Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra", Banjaluka.

Roditeljska kuća u Banjojluci funkcioniše pri Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra" koje je osnovano 2014. godine sa ciljem pomoći porodicama koje se suočavaju sa malignom bolešću djeteta. Inicijativu za osnivanjem Roditeljske kuće pokrenuli su podstaknuti pozitivnim primjerom Roditeljske kuće „Zvončica" iz Beograda. Nadležni su prihvatili ovu ideju, pa je za gradnju kuće iste godine organizovano donatorsko veče „S ljubavlju hrabrim srcima", a donacije su uputili brojni građani širom Republike Srpske.

Zahvaljujući toj humanosti, danas mališani oboljeli od karcinoma, koji se liječe na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, imaju sigurno mjesto za boravak i igru u kojem nema bijelih mantila, pa se tu osjećaju kao kod svoje kuće.

Roditeljska kuća „Iskra" ima sedam apartmana, kuhinju, igraonicu sa dnevnim boravkom, učionicu za izvođenje nastave za djecu osnovnoškolskog

uzrasta, vešeraj i kancelarije udruženja. Takođe, imaju i vanjsku igraonicu i senzorni park.  O potrebi i važnosti jednog ovakvog objekta svjedoči činjenica da su trenutno popunjeni svi smještajni kapaciteti Roditeljske kuće, a iz dana u dan im dolaze novi mali korisnici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana